Skip to main content
  1. Blog/

risikoen for at abonnenter forsvinder med denne teknik er desværre stor

·281 ord·2 minutter

Tidligere telefonmand skrev til mig med godt råd – lige efter kampagnen var gået i luften.

Man kan ikke tage højde for alt selv. Og nogle gange prøver man noget af uden at have tænkt alle konsekvenser helt igennem.

Og i forhold til abonnementsmodellen bør man nok altid overveje et eventuelt tiltags effekt ikke bare på konverteringsraten, men også på frafaldsraten.

Og blot få minutter efter jeg i dag havde lovet en signeret madbog af Knud Damgaard til nye privat- og supersponsorer på Folkets Avis tikkede følgende besked ind:

Du laver en klassisk fejl med at belønne nye abonnenter med din bog, hvor nogle af de gamle abonnenter så vil føle sig forfordelt. Jeg er personligt ligeglad, men risikoen for at abonnenter forsvinder med denne teknik er desværre stor. Jeg så det specielt, da jeg arbejdede i telebranchen omkring årtusindskiftet. Folk skiftede teleselskab oftere end de skiftede underbukser, fordi teleselskaberne lokkede nye kunder til og belønnede ikke dem der blev. Det er heldigvis skiftet nu. Pas på ikke at falde i den samme fælde. Dette er skrevet i kærlighed til Folkets Avis og dit arbejde.

Det kunne jeg jo egentligt godt se at han havde ret i.

Men han var ikke færdig endnu.

Han skrev videre:

En alternativ mulighed er næste gang at benytte de ting du har til rådighed som belønning i en konkurrence, hvor du udtrækker blandt alle dine abonnenter/sponsorer.

Og det vil jeg så gøre snart.

For man skal behandle sine abonnenter godt. Simpelthen vise at man husker på dem man har – og ikke kun er opmærksom på at få nye ind.

Man bliver en bedre forretningsmand af at lytte til andres råd.

Og et bedre menneske.