Skip to main content
  1. Blog/

Om oplevelser og langsigtet indholdsstrategi

·238 ord·2 minutter

Præmisserne på internettet ændrer sig hele tiden.

Kan det så overhovedet betale sig at tænke langsigtet?

Ja!

Det er faktisk noget nær nødvendigt. Ikke mindst hvis du har planer om at hente trafik fra søgemaskiner som tillægger “historik” en stor betydning.

Og det gør for eksempel Googles søgemaskine i min erfaring.

(Jeg har Klimaleksikon.dk med hele ti år på nettet i næsten uforandret form at bygge den påstand på, men det vil jeg skrive om i et andet indlæg.)

Hvis du engang i fremtiden vil klare dig godt på et bestemt søgeord, er det en god idé allerede nu at gå igang med at bygge fundamentet.

På Folkets Avis har jeg lavet muligheden for at man kan lave publikationer, som får sin egen plads på avisen.

Hver publikation kan være redaktionelt og økonomisk uafhængig af Folkets Avis og kan i princippet endda udgives på et separat domæne.

Den første publikation, jeg har lavet, er et magasin kaldet Oplevelser. På Folkets Avis fylder politik ret meget. Så er det rart at blive mindet om at livet også er andet end det.

Ideen er altså dels nu og her at skabe godt indhold som supplerer den redaktionelle linje og samtidig på længere sigt at rykke frem i Google på ordet ‘oplevelser’.

Måske er online publikationer og magasiner i det hele taget en god måde at opbygge digital tilstedeværelse på. Og man behøver ikke nødvendigvis et domæne til hver af dem.